Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio

Kokoamme ja jaamme tietoa taide- ja kulttuurikasvatuksen käytännöistä, tutkimuksesta ja toimintapolitiikoista Suomessa. Lisäksi vahvistamme tutkimuksen ja käytännön työn yhteyttä sekä tuemme taide- ja kulttuurikasvatuksen toimijoiden yhteistyötä,  alan toimintaedellytyksiä ja kansainvälistä yhteistyötä.

null ELLA – Ke­hol­li­suus ja tai­de kie­le­nop­pi­mi­ses­sa: ilmoittautuminen lopputapahtumaan on alkanut ja päättyy 17.10.2024



Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorion läheisen asiantuntijakumppanin, professori Eeva Anttilan, johtama ELLA- tutkimushanke on tulossa päätökseen. Tutkimushankkeen lopputapahtuma järjestetään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa keskiviikkona 23.10.2024.  Tapahtuma tuo esiin keskeisiä havaintoja, tuloksia, uusia käytäntöjä ja politiikkasuosituksia, jotka on luotu monitieteisen ELLA-tutkimusprojektin aikana.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu lopputapahtumaan viimeistään 17.10.2024

Koneen säätiön rahoittaman ELLA-tutkimushankkeen (2021–2024) tavoitteena on laajentaa käsityksiä kielestä, kielen oppimisesta, oppimisesta laajemmin, sekä taiteen kietoutumisesta tähän kaikkeen. Hankkeen tavoitteena on uudistaa pedagogisia käytäntöjä eri oppimisympäristöissä sekä herättää kriittistä keskustelua siitä, miten koulutuksen rakenteet voivat paremmin vastata yhteiskunnallisiin muutoksiin.