Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Observatoriet för konst- och kulturfostran i Finland

Projektet sammanställer och delar information om praxis, forskning och verksamhetspolitik inom konst- och kulturfostran i Finland, stärker sambandet mellan forskning och praktiskt arbete, stöder samarbetet mellan aktörer inom konst- och kulturfostran och verksamhetsförutsättningarna i branschen samt det internationella samarbetet.

null Kaikille lasten harrastustoiminnan ohjaajille suunnattu maksuton pedagoginen koulutus järjestetään kahdeksannen kerran syksyllä 2024



Aiemmasta tiedosta poiketen Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutus järjestetään vielä kahdeksannen kerran! Koulutus alkaa syyskuussa 2024, ja Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatorio on jälleen koulutuksen yhteistyökumppani. Ilmoittautuminen tähän maksuttomaan, virtuaaliseen ja kaikille lasten ja nuorten harrastustoiminnan ohjaajille suunnattuun koulutukseen on alkanut ja päättyy 30.8.2024.

Koulutuksen teemoina ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan laatu ja pedagogiikan kehittäminen sekä lapsen ja nuoren kehitysvaiheet. Koulutus vastaa kysymyksiin:

  • Miksi harrastaminen usein päättyy murrosiässä? Miten ohjaaja voi vaikuttaa tähän osaamisellaan?
  • Mikä merkitys ohjaajan pedagogisella osaamisella on lapsen hyvinvoinnille ja kehittymiselle?
  • Miten huomioida haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret?
  • Mitä on kulttuuritietoinen harrastustoiminta?
  • Mitä tarkoittaa lapsen ja nuoren yhdenvertainen oikeus harrastamiseen?

Näitä aiheita ja alan ajankohtaista tietoa käsitellään pedagogiikan, erityispedagogiikan, psykiatrian, kasvatustieteen ja psykologian sekä taide- ja liikuntakasvatuksen suomalaisten huippuasiantuntijoiden johdolla.

Lue lisää ja ilmoittaudu Pedagogisen toiminnan perusteet lasten ja nuorten harrastustoiminnassa -koulutukseen