Lapset tekemässä ympäristötaidetta. Kuvan on tehnyt Eeva Vanhanen.

Observatoriet för konst- och kulturfostran i Finland

Projektet sammanställer och delar information om praxis, forskning och verksamhetspolitik inom konst- och kulturfostran i Finland, stärker sambandet mellan forskning och praktiskt arbete, stöder samarbetet mellan aktörer inom konst- och kulturfostran och verksamhetsförutsättningarna i branschen samt det internationella samarbetet.

null Taidekasvatuksen observatorio on mukana Lastenkulttuurifoorumissa 31.10.2024



Suomen taide- ja kulttuurikasvatuksen observatoriolla on esitys Vantaalla järjestettävässä Lastenkulttuurifoorumissa 31.10.2024.

Observatoriota edustaa foorumissa sen asiantuntija FT Sanna Salminen Jyväskylän yliopistosta. Salminen puhuu esityksessään muun muassa siitä, miten ryhmämuotoiset musiikkiharrastukset tukevat lasten ja nuorten osallisuuden, hyvinvoinnin sekä toimijuuden kehittymistä ainutlaatuisella tavalla. Minkälaiset pedagogiset valinnat tukevat harrastusten positiivisia vaikutuksia sekä motivoivat toimintaan?

FT Sanna Salminen toimii musiikkikasvatuksen yliopistonopettajana Jyväskylän yliopistossa sekä Vox Aurea -nuorisokuoron johtajana. Hän on uransa aikana tutkinut lasten ja nuorten ryhmämuotoista musiikkiharrastamista niin Suomessa kuin Etelä-Afrikassa. Kansainvälistä mainetta saavuttanut Vox Aurea -nuorisokuoro on tarjonnut kokeilukentän tutkimuksen pedagogisille sovelluksille.

Vuosittain järjestettävä Lastenkulttuurifoorumi on lastenkulttuurin valtakunnallinen keskusteluväylä ja verkostoitumistilaisuus. Tapahtuma on suunnattu lastenkulttuurin toimijoille, pedagogeille, lasten ja nuorten kanssa toimiville ammattilaisille sekä kaikille lastenkulttuurista kiinnostuneille. Foorumi järjestetään tänä vuonna Vantaalla 31.10.–1.11.2024. 

Lue lisää Lastenkulttuurifoorumista ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.9.2024